Mativalens smygpremiär...

Mativalen-teamet höll genrepet på Gävle Maxims Mat och Miljömässa igår. Förutom Mativalen fanns också Omställning Gästrikland, JAK medlemsbank, Ekonära, enjo, Gefleortens mejeri, Mårdängs rapsolja, Gävle bilpool, italienska delikatesser och Valbostreet (restaurang och café).
Dagen innehöll intressanta föreläsningar som väckte en god tankeställare. Mativalen ställde upp med tre kortare föredrag om matsuveränitet, handelspolitik och uppmanade folk till att handla klokare för vår planet.
Dessutom kunde man i hörnet av mässhallen finna den snygga fotoutställningen från bergstrakterna i Ecuador, som visar på en bondekvinnas vardag. Förhoppningsvis väcker den besökarnas intresse till att ta reda på hur deras mat produceras och vad den innehåller.
Efter en till kännes lång arbetsdag, belönades vi med en enjo fiberduk och en hel påse fylld med Gefleortens ekologiska yoghurt - yum! Men bäst av allt var de nya kontakterna vi fick, och att vi nu börjar känna av de nya vindarna som bär med sig så positiva förändringar.
Det känns läckert att ha dragit igång, vi jobbar på och letar samtidigt efter nya evenemang och marknader att besöka. Så håll därför utkik i din stad!
- Li

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0