Mativalen är med på SKRIK festivalen



Turnén för matsuveränitet och en hållbar livsmedelkonsumtion kommer till Gävle för att närvara på SKRIK festivalen. Denna gång kommer att bjudas på intressanta föredrag av våra två gäster från Ecuador. Under evenemanget arrangeras även en klädbytarhörna.

Mativalen har hittills gästat bland andra Framtidsveckan i Gästrikland och hållit i föredrag om matproduktionen och konsumtionen ur ett lokalt såväl som ett globalt perspektiv. Inspirationen till projektet kommer från resan i Ecuador förra året, då praktikantkursen på Färnebo folkhögskola bodde tillsammans med ursprungsfolk och bönder i sju månader.

 

På plats på SKRIK festivalen kommer det att visas filmer, foton och bildspel som berättar om våra upplevelser i Ecuador och om matens betydelse i landet. Våra gäster kommer att med egna ord berätta om den andinska kosmovisionen och innebörden av makten över maten. Förutom detta kommer det även finnas möjligheter till att alternativhandla genom att byta till sig ett plagg mot ett man är trött på, eller att slå sig ner en stund för att skapa något i vår pysselhörna.


Utopia

Fortsättningsintervju med Hernando Rojas och hans arbetspartner Ramiro Duque.

RSS 2.0