Mativalen på Lättings i Gävle nu på lördag!

Vi jobbar på för fulla muggar här i Färnebo för att sammanställa allt material till vårt efterarbetesprojekt Mativalen. I smågrupper eller enskilt förbereder vi föredrag, film- och bildspelsvisningar, fotoutställningar, pyssel- och byteshörna och lite annat som vi hoppas ska inspirera folk till att ställa om i sin vardag för att bidra till en mer hållbar och rättvis värld.

9-17 april är det Framtidsveckan i hela Gävleborg, ett initiativ av omställningsrörelsen Transition Towns. Vi kommer att delta som Mativalen vid flera tillfällen under veckan, och närmst i framtiden är nu på lördag den 9 april på Kulturhuset Lättings i Gävle. Det kommer att vara en heldag från kl. 12 till 18 med bland annat klädbytardag, modevisning med återanvändningstema, föreläsningar, ekokafé och barnteater. Vi kommer att bidra med två föredrag, ett kl. 16.00 och ett kl. 17.30, samt ett rum med fotoutställningar, bildspels- och filmvisningar och pyssel för att uppmuntra skapande istället för ohållbar konsumtion. Mycket välkomna!

Förutom Mativalen så händer det massor av häftiga grejor här i Gästrikland under Framtidsveckan, kolla här!



Här får ni se lite bilder från Latinamerikagruppernas riksträff som var i Malmö 12-13 mars, då vi var med och nätverkade och träffade massor av inspirerande människor som vi kan samarbeta med i framtiden. Vi höll i ett 45 minuters pass då vi berättade om våra upplevelser i Ecuador kopplat till matsuveränitet och invigde helgen med en mistica, en ceremoni för att hylla jorden, vattnet, solen och fröet.
På mistican spelade Amelie, Filip, Anton och Lina bönder från olika
delar av världen som försöker få Stina, som spelar en stressad konsument
i mataffären, att förstå att det är tack vare jorden, vattnet, solen och fröet
som hon har mat på tallriken.


Silvia lägger ut Via Campesina-flaggan för att symbolisera folk-
rörelsernas kamp. Via Campesina är det globala bondenätverket som
bland annat jobbar för matsuveränitet.


Som avslutning på mistican fick alla så vars ett frö i skålen med
jord med en önskan för framtiden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0