Mativalen i Gävle 16 april


Förra lördagen hade vi fullt upp då vi hade Mativalen på två ställen samtidigt, nämligen på Mat-Expot på Maxim och Gävle Social Forum i Sjömanskyrkan, båda i Gävle. Men det gick bra, kolla bara så glad och pepp Filip är!


På Mat-Expot beräknades det vara runt 1000 besökare och bland annat fanns massor av fina lokala och ekologiska matproducenter på plats. Vi visade en fotoutställning om den svenska bonden Urban och hans, på grund av EUs jordbrukspolitik, hotade vardag som liten mjölkbonde. Vi hade även ett bord med flygblad och information om hållbar och rättvis matproduktion och konsumtion där vi också stod och pratade med förbipasserande.


Filip höll i en halvtimmes föredrag om hur den nuvarande matsituationen ser ut i världen, hur de stora matföretagen påverkar exempelvis människorna i Ecuador med orättvisa markfördelningar och förödande monokulturer samt hur vi i Sverige kan påverka genom våra val av mat.



På Sjömanskyrkan var det fullt av aktiviteter, organisationer, föreläsningar, god och rättvis mat och musikunderhållning. Där hade vi en fotoutställning om Aida, en ecuadoriansk bondekvinna som vet precis vad hon äter - riktig matsuveränitet. Det är inte många av oss i Sverige som kan känna detsamma och ha samma koll som Aida. Vi hade också bord med flygblad och information och en populär pyssel- och klädbytarhörna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0